دسته بندی

تایپ قرارداد و نکات مهم آماده‌سازی آن

تایپ قرارداد

تایپ صحیح قرارداد و تنظیم درست قرارداد مواردی بسیار مهم و جدی هستند. هر خطای کوچکک در تایپ و تنظیم قراردادها می‌تواند باعث ایجاد بزرگ‌ترین مشکلات شوند. در این مقاله از سایت تاپا، به نکات مهم و نحوه صحیح تایپ و آماده‌سازی قرارداد می‌پردازیم.

دقت‌داشته باشید که نوشتن قرارداد و رعایت نکات قانونی و کلیدی آن به عهده شما و زیر نظر فردی مجرب مانند وکیل باید انجام گیرد. تیم ما در صورت قبول سفارش تنها و عینا مطالبی که شما ارسال کرده‌اید را تایپ و آماده می‌کند و بازبینی آن هم به عهده خودتان خواهد بود. در ادامه هم نکاتی که می‌تواند در این مسیر به شما کمک‌کننده باشد و از مشکلات آینده بکاهد را بررسی می‌کنیم.

جهت سفارش تایپ کلیک کنید.

قرارداد چیست؟

قرارداد متنی است که تعهد یک یا چند نفر در مقابل یک یا چند نفر دیگر را در جهت ایجاد برخی شرایط مشخص و قابل قبول طرفیت نشان می‌دهد. قراردادها را به شکل متنی آماده و تنظیم می‌کنند تا با امضای طرفین و تشخیص تقبل صد درصدی شرایط امکان پیگیری‌های قانونی و حقوقی در آینده امکان‌پذیر باشد. 

قراردادها لازم است بر اساسی اصول مشخص و به شکل کامل و دقیق تنظیم شود. امضای تمامی اشخاص درگیر در موضوع و تایید متن موجود توسط آن‌ها نیز الزامی است. به واسطه این حساسیت، آماده‌سازی، تایپ و رعایت نکات نگارشی در تایپ صخیخ قرارداد اهمیت دارد. 

تایپ صحیح قرارداد

جزئیات نگارش و تایپ قرارداد

قراردادها با موضوعات مختلفی نگارش می‌شوند. شرایط نوشتار و بندهای مختلف یک قرارداد به موضوع، شرایط، درخواست طرفیت و قوانین موجود در آن حیطه کاری مربوط است و باید زیر نظر وکیل یا فردی آگاه به مسائل حقوقی صورت گیرد. در هر بخش نوشتار، تایپ و آماده‌سازی صحیح قرارداد می‌تواند تاثیرگذاری و اعتبار آن را مشخص نماید. در ادامه به بخش‌های مختلف در قرارداد خواهیم پرداخت.

1- نوع قرارداد

ذکر عنوان قرارداد اولین قدم در آماده‌سازی آن است. این عنوان می‌تواند موارد زیادی را مشخص نماید. قرارداد استخدام، قرارداد همکاری، قرارداد فروش، قرارداد وکالتی، قرارداد کارآموزی، قرارداد صلح، قرارداد خدماتی (اسم و نوع خدمات یا کالا و.. باید ذکر شود) از مثال‌های پرکاربرد هستند.

2- طرفین قرارداد

به طور واضح و مبرهن باید در قرارداد ذکر شود که این مطالب بین چه اشخاصی به تایید می‌رسد و در نهایت چه افراد یا چه مجموعه‌هایی نسبت به آن مسئولیت دارند. در صورت بی‌دقتی در این بخش امکان پیگیری در آینده وجود نخواهد داشت. دقت داشته‌باشید علاوه بر مشخصاتی مانند نام و نام خانواداگی موارد دیگر من جمله نام پدر، کد ملی، سمت و نقش فرد در اجرای قرارداد، اثر انگشت و.. برای تعیین هویت شخص مورد نظر الزامی است.

3- مدت اعتبار قرارداد

یک قرار می‌تواند تنها چند دقیقه تا مادام العمر پابرجا باشد. بیان این زمان در قرارداد مهم است چرا که پس از تمام شدن زمان واردشده دیگر نیازی به برقراری شرایط تعیین شده وجود ندارد. این مدت اعتبار در پیگیری موارد موجود در قرارداد نیز کاربرد دارد.

4- هزینه و بار مالی دقیق قرارداد

در تایپ صحیح قرارداد لازم است در صورتی که هزینه‌ و مالی با شرایط مشخص جابه‌جا می‌شود، جهت پیگیری مبلغ دقیق آن با واحد شمارش و… ذکر شود. اگر این هزینه در همان زمان قرارداد جابه‌جا شد هم بهتر است با ذکر تاریخ و امضای طرفین میزان آن مشخص شود. در صورتی که هزینه‌ای قرار است به شکل قسطی یا در مراحلی مشخص پرداخت شود نیز بهتر است تاریخ هر پرداخت، مبلغ دقیق و تایید طرفین به قرارداد اضافه شود.

5- تعهدات و شرایط موجود در قرارداد

نهایتا قرارداد آماده می‌شود تا شرایط و کارهای مشخصی توسط فرد یا افرادی صورت گیرد. تعهدات طرفین قرارداد و شرایط مورد نیاز برای اجرای  قرارداد با دقت کامل باید مشخص و به درستی تایپ و آماده شوند. رعایت نکات دستوری، زبانی، تایپی و … همگی در تایپ این بخش اهمیت خواهند داشت. 

6- تضمین محرمانگی مفاد قرارداد

در بسیاری از قراردادها طالعاتی درج می‌شود که ممکن است محرمانه باشد. اطلاعات طرف مقابل یا شرکت‌ها و مجموعه‌ها یکی از این موارد است. در مواردی دیگر برای اجرای قرارداد و همکاری لازم است برخی اطلاعات، ایده‌ها و مشخصات بین طرفین جابه‌جا شود. در صورتی که حساسی این اطلاعات زیاد است می‌توان با اضافه کردن بخشی دیگر به قرارداد در رابطه با عدم افشای اطلاعات و حفظ حقوق مالکیت معنوی و فکری و مواردی مثل کپی رایت تضمین گرفت.

7- تعیین سیستم پیگیری

در اجرای هر قرارداد ممکن است یک طرف به همه با بخشی از تعهداتش عمل نکند. برای جلوگیری از این موضوع و یا تسهیل روند پیگیری می‌توان سیستم و شرایط پیگیری را نیز تعیین کرد. از طرف دیگر این بخش از انجام پیگیری‌های اضافی و عذاب‌آور برخی افراد نیز جلوگیری خواهد کرد. برای مثال در این بخش فرد تعیین می‌کند که کارفرما اجازه دارد هر ماه روند پیشرفت کار را پیگیری و بررسی کند، با توجه به این موضوع پیگیری زودنر و بیشتر جایز نیست و از طرفی فرد موظف خواهد بود سر ماه پاسخگو باشد.

8- شرایط فسخ قرارداد

شاید در میان راه هر یک از طرف‌های قرارداد از ادامه همکاری یا اجرای مفادهای موجود پشیمان شود. بهتر است بخشی مشخص در قرارداد به این شرایط بپردازد و امکان یا نبود امکان همچین کاری و نتایج آن را شرح دهد. می‌توان زمان، شرایط فسخ،جریمه و نوع آن  و به طور کلی هر عنوان دیگری را در صورت فسخ بی‌مورد قرارداد تعیین کرد.

 

تایپ صحیح قرارداد
hdyhydr وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *