دسته بندی

نکات مهم که حین جزوه نویسی باید رعایت شود

نکات مهم جزوه نویسی

تیم تاپا سفارشات مختلف شما از جمله تایپ، طراحی قالب و صفحه آرایی جزوات رو قبول می‌کنه و سعی می‌کنه بهترین کیفیت رو در کنار مناسب‌ترین قیمت ارائه بده. یکی از خدمات ما به شما، طراحی جزوات درسی می‌باشد که در این مقاله به نکات مهم و کاربردی جزوه نویسی خواهیم پرداخت. هر چه قدر کار جزوه نویسی شما دقیق‌تر انجام بشه، تاثیر طراحی جزوه هم بیشتر خواهد بود و در نهایت جزوه درسیتون کاربرد و جذابیت بالاتری خواهد داشت.

جزوه نویسی

دبیران و اساتید و مربیان دروس مختلف برای تدریس بهتر از جزوات درسی و تخصصی استفاده می‌کنند و انتقال مطالب را بسیار آسان‌تر می‌سازند. علاوه بر اساتید، دانش آموزان و دانشجویان هم با تهیه جزوات مختلف، مطالعه دروس را روان‌تر می‌کنند و امتحانات را با خیال راحت‌تری پشت سر می‌گذارند.

جزوه نویسی با اینکه کاری مرسوم و عادی به حساب می‌آید، اگر طبق اصول و تکنیک‌ها نوشته‌شود، تاثیر بسیار بیشتری خواهد داشت. در ادامه این مقاله برخی از نکات مهم جزوه نویسی را مرور می‌کنیم.

خلاصه نویسی

نکات مهم که حین جزوه نویسی باید رعایت شوند

در ادامه چند مورد از تکنیک‌ها و نکات مهم جزوه نویسی را با هم مرور می‌کنیم. طبق شرایط، اگر شما هم فکر می‌کنید که جزوه و طراحی آن می‌تونه براتون کاربردی باشه می‌تونید روی ما حساب کنید. علاوه بر طراحی جزوه سفارش تایپ، سفارش پرزی ، سفارش پاورپوینت و… هم برای ایجاد جزوه‌های متنوع، انجام خواهد شد. 

کار جزوه نویسی خیلی به موضوع و شرایط بستگی داره. یکی از مواردی که در نوشتن جزوه‌ها بسیار کمک‌کننده هستش خلاصه نویسی می‌باشد. در سایت تاپا در رابطه با تاثیرات خلاصه نویسی و سفارش خلاصه نویسی هم به طور کامل توضیحاتی را ارائه دادیم.

1- تیتربندی در جزوه نویسی

بهتر است اول تیترهای مهم متن رو جدا کنید و بعد مطالب مهم اون‌ها رو وارد کنید. این کار به دسته‌بندی دقیق‌تر و سرعت بخشیدن به کار کمک می‌کنه. علاوه بر این باعث میشه که شما یک دید کلی به موضوع و کلیات کار داشته‌باشید.

2- نوشتن جزوات به زبان ساده

بعضی از دروس یا کتاب‌ها که زبان نوشتارشون خیلی رسمی یا خیلی تخصصی هست، مطالعه و یادگیری سختی دارن. شما حین خلاصه نویسی و نوشتن جزوه  اگر زبان اون رو خودمانی‌تر کنید و با لحن خودتان متن جدید رو بنویسید، موقع خوندن جزوه، یادگیری و انتقال مفهوم با سرعت بیشتری انجام میشه. 

3- توجه به موقعیت شما حین نوشتن جزوه

این خیلی مهمه که نقش شما به عنوان طراح جزوه چیست؟ معلمید؟ استادید؟ دانش آموزید یا دانشجو؟ در هر حالتی شرایط نوشتن جزوه تفاوت دارد. استاد یا دبیری که جزوه می‌نویسد لازم است موضوعات را به طور کامل شرح دهد و در صورت نیاز با استفاده از مثال‌ها و نمونه‌های متنوع مطالب را به طور کامل برای فراگیرانش جا بیندازد. اما وقتی یک دانشجو جزوه می‌نویسد همین که مطالب درس را خلاصه و جمع‌بندی کند در اکثر اوقات برایش کافیست.

اگر دانش آموزی دارد جزوه می‌نویسد معمولا مطالبش باید در چارچوب کتاب درسی و تدریس معلم باشد اما معمولا دانشجویان برای خواندن دروس و جزوه نویسی علاوه بر تدریس استاد، به مطالب بیشتر و خارج از سطح کلاس هم احتیاج پیدا می‌کنند. در اکثر اوقات هم پیش نیازهایی که دانشجویان باید بدانند بیشتر است و در صورت مشکل بودن آن لازم می‌شود که در جزوه لحاظ شود.

4- پرهیز از تکرار در جزوه نویسی

هرچثدر حجم جزوهشما کمتر بشه، جدا از سادگی از لحاظ فکری هم مطالعه اون راحت‌تر میشه. برای این کار جدا از اینکه بخش‌های غیر مهم و یا مثال‌های اضافی نوشته باید حذف بشه. شما بهتره حتی از تکرار فاعل‌ها، قیدها و.. هم پرهیز کنید. متنی که راجع به یک دانشمنده لازم نیست توی خلاصش اول هر جمله به اون دانشمند اشاره بشه. بهتره سعی کنید جمله‌ها رو با هم اقدام کنید.

5- موردی و نموداری کردن متون در جزوات

هرچقدر شما ب جای جمله از بخش‌های موردی و نموداری استفاده کنید، جزوتون بهتر و کوتاه‌تر میشه. ترتیب وقوع پدیده‌ها یا مراحل انجام یک فرآیند را اگر بتونید به شکل نموداری در بیارید. یا مثلا اجزای یک سازمان رو در یک چارت خلاصه کنید، هم از لحاظ بصری و هم از لحاظ انتقال مطلب کارتون رو راحت کردید. 

خلاصه نویسی و جزوه نویسی

۶- توجه به رنگ‌بندی در جزوه نویسی

یکی از موارد مهم در نوشتن و آماده‌سازی جزوات رنگ‌بندی آن می‌باشد. این رنگ‌بندی هم می‌تواند مروبط به صفحه، کادر و گرافیک‌های موجود در جزوه باشد و هم در رابطه با رنگ متون. اگر با روانشناسی رنگ‌ها در طراحی جزوات آشنا باشید می‌توانید این فرآیند را به بهترین شکل ممکن انجام دهید. اما در صورت عدم آشنایی هم وجود تفاوت بین رنگ‌های هر بخش می‌تواند عاملی برای دسته‌بندی و ایجاد تفاوت باشد. 

برای مثال می‌توانید تیترهای هر فصل را به رنگی متفاوت بنویسید تا با ورق زدن و عوض شدن آن، تغییر فصل و موضوع هم مشخص شود. یا درون متن مثال‌ها، نکات، تمارین و موارد این‌چنینی یا تیترهایشان می‌توانند با رنگی متفاوت نوشته‌شوند. استفاده از رنگ متفاوت برای عبارات مهم هم می‌تواند عاملی برای تاثیرگذاری بیشتر و حفظ شدن آن مطلب توسط خواننده باشد. 

حتما قبل از رنگ‌بندی جزوه، مقاله روانشناسی رنگ‌ها در طراحی جزوات را مطالعه کنید.

7- املا و نگارش صحیح در جزوه‌نویسی

شاید در یک جزوه شخصی و انفرادی رعایت نگارش اهمت کمتری داشته‌باشد اما در برخی موارد عدم رعایت آن ممکن است باعث انتقال اشتباه مفاهیم شود. همه به تاثیر و اهمیت ویرگول در جملات آشناییم. علاوه بر ویرگول، نوع نوشتن، لحن آن و … هم می‌تواند باعث ایجاد برداشت‌های مختلفی از یک جمله یا پاراگراف ثابت باشد. دقیق‌گویی و استفاده از نکات نگارشی صحیح این خطاها را به حداقل می‌رساند. رعایت املای صحیح کلمات هم در کیفیت زوه و هم در خواندن آن موثر است.

8- استفاده از کادر مناسب برای جزوه

این که شما برای جزوه خود کادر یا قالبی انتخاب کنید که در نگاه اول بتواند موضوع، سطح و شرایط جزوه را مشخص کند بسیار حائز اهمیت است. چه جزوات ساده و چه جزوات حرفه‌ای باید کادری مناسب و دقیق داشته‌باشند.

به طور معمول در قالب جزوه نویسی اطلاعات مهمی مانند موضوع جزوه و میحث، نام تدوین‌گر جزوه، راه‌های ارتباطی، شماره صفحات، قوانین استفاده از جزوه مانند حق کپی رایت و… ذکر می‌شود. 

اگر در کنار این اطلاعات از آیکون‌ها و طراحی دقیقی نیز استفاده شود، تاثیرگذاری آن و جذب مخاطب خیلی بهتر انجام خواهد شد. برای بررسی انواع قالب جزوه و هزینه‌های طراحی اون به شماره 09377961354 در ایتا، تلگرام و سایر شبکه‌های اجتماعی پیام دهید تا نمونه‌کارهای متنوع برایتان ارسال شود. 

9- توجه به سطح و شرایط مخاطبان جزوه

یکی از مهم‌ترین اصول جزوه نویسی، توجه به شرایط، موقعیت، سطح دانش و…. مخاطبان جزوه است. قطعا جزوه‌ای که برای دانش‌آموزان پایه ابتدایی تهیه می‌شود با دانشجویان دانشگاه فرق دارد.شما باید تمامی مشخصات مخاطبان جزوه از جمله جنسیت، سن، سطح دانش، علایق، سطح سواد و… را بررسی کرده و کار جزوه نویسی و طراحی جزوه را طبق آن پیش ببرید.

انتخاب رنگ در طراحی جزوه، تعداد مثال‌ها و تمارین مورد نیاز، نوع خلاصه کردن متون، گرافیک و آیکون‌های مورد استفاده در جزوه و… همگی با توجه به شرایط مخاطب تعیین می‌شوند. برای مثال در مقاله طراحی جزوه برای نسل جدید به راهکارهایی برای نگارش جزوه‌ای جذاب برای نسل پویا و امروزی این دوره پرداخته‌ایم.

10- در نظر گرفتن هزینه‌ها در جزوه‌نویسی

در نگارش جزوه شما باید به بودجه مدنظرتان برای تدوین جزوه و هم‌چنین بودجه مالی مخاطبانتان برای تهیه جزوه دقت کنید. برای مثال اگر مخاطبان شما امکان پرداخت هزینه برای کپی یا پرینت یک جزوه رنگی را ندارند، بهتر است از ابتدای کار جزوه خود را سیاه و وسفید طراحی کنید. یا اگر مخاطبانتان امکان پرداخت هزینه‌های بالا را ندارند، هرچه جزوه شما خلاصه‌تر و منسجم‌تر باشد، تعداد صفحه‌های آن کمتر خواهد بود و از هزینه تهیه آن کاسته می‌شود.

از طرفی بودجه و زمان شما برای تهیه جزوه نیز حائز اهمیت است. تایپ جزوه دست‌نویس، طراحی قالب، صفحه آرایی، پرینت و… همگی هزینه‌های مختلفی را ایجاد می‌کنند. خوشبختانه در تیم تاپا امکان ثبت سفارش با توجه به بودجه شما وجود دارد. یعنی ما می‌توانیم صفحه آرایی جزوه را رایگان یا با پرداخت هزینه‌های بالا انجام دهیم. این تعیین قیمت به شرایط جزوه و بودجه شما بستگی دارد. پس برای دریافت بهترین قیمت و مشاوره قیمت طراحی جزوه به ما پیام دهید. 

hdyhydr وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *